Ετήσιος χορός 2011 στη Νεάπολη (Έρως)

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε ο ετήσιος χορός του συλλόγου.

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης «Ο ΝΕΣΤΟΣ», για την κοπή της πίτας του, σε μια κατάμεστη αίθουσα 350 ατόμων (στην αίθουσα Έρως). Το Δ.Σ. του Συλλόγου με ιδιαίτερη χαρά τίμησε και βράβευσε τη Μελίνα Λουκανίδου, μαθήτρια της Γ' Γυμνασίου που κατάγεται από το Μεσοχώρι Παρανεστίου και ζει με τους γονείς της και την αδελφή της στη Θεσ/νίκη. Η Μελίνα κατέκτησε στην 5η BIENALE 2010-11, σε διαγωνισμό ζωγραφικής ανάμεσα σε 11.981 συμμετοχές από 239 πόλεις και 346 φορείς από την Ελλάδα και την Κύπρο το 2ο βραβείο αρίστης συμμετοχής.

Την τιμητική πλακέτα (σε μορφή παπύρου) παρέδωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Λαφαζανίδης Ευστάθιος. Το Δήμο Παρανεστίου εκπροσώπησε ο νέος Αντιδήμαρχος Παρανεστίου Δράμας κ. Παρλόγλου Μιχάλης (εκπροσοπώντας το Δήμαρχο κ. Καγιάογλου Νικόλαο).  Επίσης παρέστησαν από το Δήμο Παρανεστίου: ο Αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης και η Δημοτική Σύμβουλος (μέλος του Συλλόγου μας) κα Κατικαρίδου Ελένη.

Το χορό τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μαγκριώτης Γιάννης, ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού κ. Ορφανός Γεώργιος και η πρώην Δήμαρχος Παρανεστίου κα Αλίκη Σωτηριάδου.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και τακτικό μέλος της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας, κ. Βάνης Δημήτριος (γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρανέστι και μέλος του Συλλόγου), οι Αντιδήμαρχοι Ευόσμου: Γιαννακόπουλος Ιωάννης (διοικητικών), Σαββίδου Αβρόρα (παιδείας), Φουρκιώτης Νίκος (καθαριότητας) και Μουρατίδης Αχιλλέας (πρασίνου), ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γρηγοριάδης Παναγιώτης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευόσμου: Παπαβραμίδης Πολυχρόνης και Κυρκαλάς Ηλίας, Κοντσίδης Αντώνης (οι 2 τελευταίοι κατάγονται από το Παρανέστι).

Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», με το χοροδιδάσκαλό του κ. Πολακτσίδη Γεώργιο και 20 χορευτές τίμησαν την εκδήλωση, χορεύοντας χορούς της Θράκης υπό τους ήχους της ορχήστρας του πολύ γνωστού τραγουδιστή της παράδοσης κ. Θύμιου Γκογκίδη.

Ο Θύμιος Γκογκίδης με την ορχήστρα του κι ακούσματα από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θράκη και ο Χρήστος Στεφανίδης (μέλος του συλλόγου μας) με την ποντιακή λίρα του ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ένα ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι.  Εκπρόσωποι Δραμινών Πολιτιστικών Συλλόγων στη Θεσ/νίκη καθώς κι εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων του Ευόσμου και της ευρύτερης περιοχής μας τίμησαν με την παρουσία τους.