Δωρεάν ημερήσια εκδρομή

Δωρεάν ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του συλλόγου στην Αμφίπολη (στο αρχαιολογικό μουσείο), στο Μοναστήρι της Αγία Παρασκευής στο Ροδολίβος & στην πόλη της Καβάλας (Κυριακή 17 Ιουνίου)

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει δωρεάν ημερήσια εκδρομή, που έχει ιστορικομορφωτικό, θρησκευτικό & ψυχαγωγικό χαρακτήρα, την Κυριακή 17 Ιουνίου στην Αμφίπολη (στο νέο αρχαιολογικό μουσείο), στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Ροδολίβος και στην πόλη της Καβάλας.  


Λιοντάρι ΑμφίποληςΑΜΦΙΠΟΛΗ: Το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει καθαρά τοπικό χαρακτήρα και παρουσιάζει το μεγάλο πλούτο της αρχαίας Αμφίπολης. Παρουσιάζονται ενότητες με αντιπροσωπευτικά εκθέματα από τους προϊστορικούς, κλασικούς, ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους, που προέρχονται από οικισμούς, νεκροπόλεις και ιερά της Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής της. Το μεγαλύτερο μέρος των ανασκαφών πραγματοποιήθηκε απ’ το 1956 ως το 1984 από τον αείμνηστο αρχαιολόγο Δημ. Λαζαρίδη.

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΟΜΗΡΟΥ-ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ ΣΕΡΡΩΝΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΟΜΗΡΟΥ-ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ ΣΕΡΡΩΝ: Θεωρείται ένα από τα παλιότερα Μοναστήρια της πατρίδας μας. Είναι το πρώτο γυναικείο μοναστήρι στο χώρο της Μακεδονίας. Έχει βαθιές ρίζες και με το Άγιο Όρος. Σε ημερολόγιο της Μονής Ιβήρων, αναφέρεται ότι το 1345 ο Κράλλης (βασιλιάς) της Σερβίας Στέφανος Δουσάν επεκύρωσε τη Ιερά Μονή στην Ιερά Μονή Ιβήρων. Επίσης προ 500 ετών, φέρετο ως μετόχι της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης Παγγαίου.

 

ΚαβάλαΚΑΒΑΛΑ: Η πόλη είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους «Σύμβολο». Η ιστορία της ξεκινά από τους Προϊστορικούς χρόνους και εκτείνεται μέχρι σήμερα. Έγινε παγκοσμίως γνωστή για την άφιξη των στρατευμάτων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ενόψει της ιστορικής μάχης των Φιλίππων κι από την άφιξη του Αποστόλου Παύλου, κάνοντας την Νεάπολη (σημερινή Καβάλα) πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που δέχτηκε το χριστιανισμό. Είναι διάσημη για τα μεγαλοπρεπή έργα Βυζαντινών και Τούρκων (όπως το Κάστρο και οι Καμάρες) όσο και για το ότι αποτέλεσε γενέτειρα του Μεχμέτ Αλί, αντιβασιλέα της Αιγύπτου.

Δηλώσεις συμμετοχής: Θα σας παρακαλούσαμε όμως, οπωσδήποτε μέχρι την Κυριακή 10 Ιουνίου, όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, να παίρνετε τηλέφωνο στον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο Στέργιο (2310761420 – 6977342637) ή στην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Σεφερίδου Κική (2310510505–6972818384), ώστε να υπάρχει το χρονικό διάστημα να τα οργανώσουμε όλα όπως πρέπει.
Σας περιμένουμε για μια ωραία απόδραση.

Τελευταία νέα