Εκδρομή Πολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης

Ο Σύλλογος μας για πρώτη φορά, διοργανώνει εκδρομή στα Παράλια της Μικράς Ασίας, σε μέρη με πανάρχαια ελληνική ιστορία. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 6/5 – 11/5/2013, 4 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε 4* ξενοδοχεία. Η τιμή εξαρτάται από τη συμμετοχή που θα υπάρχει στην εκδρομή.

Μακάρι να είμαστε πολλοί για να πέσει και η τιμή.

Για 30 άτομα θα είναι 250 € το άτομο (σε δίκλινα δωμάτια) με ημιδιατροφή

Για 40 άτομα θα είναι 225 € το άτομο (σε δίκλινα δωμάτια) με ημιδιατροφή

Για 50 άτομα θα είναι 210 € το άτομο (σε δίκλινα δωμάτια) με ημιδιατροφή

* Διαφορά μονόκλινου : περίπου 80 ως 100 € + στην τιμή

 

Μπορείτε να ενημερώσετε εννοείται φίλους και γνωστούς σας, αν ενδιαφέρονται κι αυτοί να έρθουν μαζί μας στην εκδρομή, είναι ευπρόσδεκτοι. Ο Σύλλογος μας έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους.

 

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κ. Καλταβερίδη Παναγιώτη, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στο σχεδιασμό της εκδρομής, μια κι επισκέφτηκε 2 φορές τα παρακάτω μέρη.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - 06/05/2013 - 11/05/2013:

6ΗΜΕΡΕΣ - 4 ΝΥΧΤΕΣ

 

1η MEΡΑ – 2η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΙΒΑΛΙ

Αναχώρηση στις 22:30 το ΒΡΑΔΥ (Δευτέρα 6 Μαΐου), διέλευση από τα σύνορα Κήπων και στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Είσοδος στην Τουρκία, τελωνιακός έλεγχος και συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλια μέσω Κεσσάνης και Καλλίπολης. Φθάνουμε στο Eceabat (αρχαία Μάδυτος) από όπου με ferry boat θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων. Περνάμε το Τσανάκαλε και συνεχίζουμε κατά μήκος του κόλπου του Αδραμυτίου, άφιξη στο ονομαστό για τη χρυσή εποχή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αϊβαλί (Κυδωνίες). Μια πρώτη γνωριμία στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

3η Μέρα: ΑΪΒΑΛΙ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΣΜΥΡΝΗ

Ξύπνημα, πρωινό, σήμερα θα περιηγηθούμε στα Μοσχονήσια (εδώ θα γνωρίσουμε και τους γνωστούς Τουρκοκρητικούς). Θα δούμε τα παλιά αρχοντικά και της κατεστραμμένες εκκλησίες από την Μικρασιατική καταστροφή. Στη συνέχεια μέσω Μενεμένης, άφιξη στην πανέμορφη και πολύπαθη Σμύρνη, μια μητρόπολη με τεράστιες λεωφόρους και επιβλητικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟ –ΚΙΡΚΙΝΤΖΕΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗ

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για την καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, τη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Τριγύρω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «Ματωμένα Χώματα» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

5η Μέρα: ΣΜΥΡΝΗ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Πέργαμο (Bergama), όπου θα επισκεφθούμε ένα αρχαίο θεραπευτήριο, αφιερωμένο στον θεό της ιατρικής τον Ασκληπιό εξ ου και Ασκληπιείο. Θα δούμε την κόκκινη εκκλησία εδώ όπου ήταν μία από τις Λυχνίες της Αποκαλύψεως. Στάση για φαγητό αναμνηστικά από αλάβαστρο και συνεχίζουμε για τον τόπο του μύθου αλλά και της ιστορικής Τροίας. Στην στρατηγική αυτή θέση που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο στον ρου της ιστορίας μετά τον Τρωικό πόλεμο. Συνεχίζουμε για το Τσανάκαλε (Δαρδανέλια), το Λεβάντε της Ευρώπης. Εκεί θα δούμε και το ομοίωμα του Δούρειου Ίππου που χρησιμοποιήθηκε στην αμερικάνικη ιστορική ταινία «ΤΡΟΙΑ». Τα Δαρδανέλλια, (Τουρκικά: Çanakkale) είναι πόλη-λιμάνι της Τουρκίας, στην Επαρχία Τσανάκκαλε, στη νότια (Ασιατική) ακτή των ΔαρδανελλίωνΕλλησπόντου). Είναι η 2η επαρχία (με πρώτη την Κων/πολη) της Τουρκίας που έχει εδάφη σε δύο διαφορετικές ηπείρους (Ευρώπη και Ασία). Υπάρχουν πλοιάρια, που διασχίζουν τα στενά προς τη βόρεια (Ευρωπαϊκή) ακτή. Εκεί θα έχουμε τη διανυκτέρευση μας και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

6η Μέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση, άφιξη στα σύνορα, τελωνιακός έλεγχος, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Φ.Π.Α & Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου (IOLE TRAVEL)

Μία διανυκτέρευση στο ΑΙΒΑΛΙ (ξενοδοχείο temizel), δύο διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη (ξενοδοχείο anemon fuar) και μια διανυκτέρευση στο Τσανάκαλε (ξενοδοχείο akol). Σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια. Πρωινό και δείπνο στο μπουφέ των ξενοδοχείων. Εισιτήρια ferry boat ΕΤΣΕAΜΠΑΤ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΕΤΣΕAΜΠΑΤ. Επίσημο ξεναγό-συνοδό του γραφείου καθ’ όλην την εκδρομή.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα.

Κι ότι άλλο αναφέρεται μέσα στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν χωρίς όμως να παραλείψει τίποτε από αυτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

 

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά οπωσδήποτε ως την Κυριακή 31 Μαρτίου στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Στέργιο Παπαδόπουλο στα τηλέφωνα 2310761420 & 6977342637, για να προλάβουμε να κλείσουμε τα ξενοδοχεία.

 

Επίσης θα πρέπει να καταβάλουν το 30% περίπου της τιμής ως προκαταβολή, δηλαδή 60 €, στο λογαριασμό του Συλλόγου: ALPHA BANK 715 – 00 – 2310007550. Καταβάλλοντας τα χρήματα να δηλώνετε και το όνομά σας στην τράπεζα, για να ξέρουμε ποιος τα κατέθεσε. Αν δεν γίνει η εκδρομή εννοείται ότι θα σας επιστραφούν αμέσως.

 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

 

Τελευταία νέα