Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου - Το χρέος μας στην παράδοση

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Παρανεστίου – Το χρέος μας στην παράδοση

 

Αξιότιμε Δήμαρχε, αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε Πολιτισμού του Δήμου Παρανεστίου, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

ως πρόεδρος του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης «Ο ΝΕΣΤΟΣ» κι εκ μέρους όλου του Δ.Σ. θέλω να μεταφέρω τα συγχαρητήρια όλων των μελών του Συλλόγου μας των μελών του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοσμάς ο Αιτωλός» Ευόσμου Θεσ/νίκης, καθώς και τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων αυτών που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, για την εξαιρετική εμφάνιση και παρουσία, των 19 νέων παιδιών του εφηβικού χορευτικού τμήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου στις διήμερες εκδηλώσεις «ΑΙΤΩΛΕΙΑ 2013», ένας θεσμός που συμπλήρωσε 30 χρόνια, κι έγιναν την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου στο Πάρκο της Ελπίδας Ευόσμου Θεσ/νίκης, προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Οι εκδηλώσεις έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου "Κοσμάς ο Αιτωλός" που είχε και την κύρια ευθύνη κι οργάνωση της διοργάνωσης. Ο Δήμος βοήθησε στην υλικοτεχνική υποδομή της εκδήλωσης. Ήταν καλεσμένοι και χόρεψαν συνολικά 12 χορευτικά τμήματα διαφόρων συλλόγων εντός κι εκτός νομού Θεσ/νίκης.

Η μεταφορά των 19 παιδιών και των συνοδών τους, ήταν μια προσφορά του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης «Ο ΝΕΣΤΟΣ»

 

Το χρέος μας στην παράδοση

Αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

ο Ελληνισμός είναι κάτι το ζωντανό και είναι αυτό που κάνει τον καθένα μας να νιώθει μέρος του συνόλου με συγκεκριμένη ταυτότητα και ρίζες, όπως έχει πει και ο Έλληνας νομπελίστας Γ. Σεφέρης.

Σήμερα που η κοινωνία μας αιμορραγεί από τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, που επιβάλλονται, υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης και στήριξης κάθε πυρήνα πολιτισμού.

Κάθε δημοτική αρχή, κάθε δημοτικό συμβούλιο και κάθε δημοτική παράταξη έχουν χρέος στην υποστήριξη κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας που προσφέρει πολιτισμό, ελπίδα και συμπαράσταση στους πολίτες. Έχουν «υποχρέωση», να στηρίζουν τις προσπάθειες όλων των «ενεργών» Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής του Δήμου Παρανεστίου, που προσπαθούν να αναδείξουν το Παρανέστι και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου έξω από τα όρια του Δήμου καθώς και να εμφυσήσουν τους νέους μας με τις ηθικές και πολιτιστικές αξίες του ελληνισμού.

Η υποστήριξή τους θα πρέπει να είναι έμπρακτη (όχι στα λόγια) με διάφορους τρόπους. Είναι θησαυρός λοιπόν για όλους μας, που τα παιδιά αυτά αγαπάνε, σέβονται κι ασχολούνται με την παράδοση.

Ως Σύλλογος Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης θέλουμε να συγχαρούμε τη χοροδιδασκάλισσα, τα παιδιά, τους γονείς και όλα τα νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου, που κρατάνε αυτό το σύλλογο ζωντανό για τόσα χρόνια. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους και δίπλα σε κάθε πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Στον πολιτισμό δε χωράνε αντιπαραθέσεις, μόνο συνεργασία κι αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Υ.Γ. Όσον αφορά το Σύλλογο Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης είμαστε ένα ζωντανό κομμάτι του Παρανεστίου στη Θεσ/νίκη και ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα εκτός Παρανεστίου. Προσπαθούμε να προβάλουμε τον τόπο καταγωγής μας, όπου μπορούμε, γιατί είμαστε άτομα που τον αγαπάμε πραγματικά. Για αυτό έχουμε δημιουργήσει ως σύλλογος μια πολύ ωραία ιστοσελίδα για τον τόπο καταγωγής μας και τους ανθρώπους του.

www.paranestiotes.gr

Θέλουμε η συνεργασία μας με την εκάστοτε δημοτική αρχή και τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής να είναι η καλύτερη για την πολιτιστική και πολιτισμική ανάδειξη του τόπου μας.

Θα μπορούσαμε ίσως στο μέλλον να συνδιοργανώσουμε από κοινού με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παρανεστίου και τη Δημοτική αρχή τα «ΤΑ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΑ» καλώντας και συλλόγους από άλλες περιοχές της Ελλάδας.  Έτσι θα δίνεται η ευκαιρία και στους δικούς μας συλλόγους της περιοχής να «βγαίνουν» έξω από τα κλειστά όρια του Δήμου και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και τον τόπο μας.

 

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ.

Του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης «Ο ΝΕΣΤΟΣ»

 

Τελευταία νέα