Δωρεάν ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του Συλλόγου την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Πήλιο

Δωρεάν ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του Συλλόγου την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Πήλιο 


Ο Σύλλογός μας, διοργανώνει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, δωρεάν ημερήσια εκδρομή, για τα μέλη του Συλλόγου, στο Πήλιο (Πορταριά, Μακρυνίτσα), στην Ι.Μ. Παναγιάς Οδηγήτριας Πορταριάς & στην πόλη του Βόλου για φαγητό στα γνωστά τσιπουράδικα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο Σύλλογος δείχνοντας την ευαισθησία του και το κοινωνικό του πρόσωπο, αποφάσισε για όσους συμμετέχουν στην εκδρομή να δώσουν από 5 € (δεν ισχύει για τα παιδιά που θα έρθουν, ισχύει μόνο για τους ενήλικες). Το ποσό που θα μαζευτεί θα δοθεί για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην ΨΚΒΕ).

 

Πήλιο: Το βουνό των 24 χωριών και των δεκάδων οικισμών, της πλούσιας βλάστησης και της πολιτιστικής ευμάρειας, της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερης τοπικής αρχιτεκτονικής, εκτός από πολλά αξιοθέατα διαθέτει και σημαντική ιστορία. Παραδόσεις, θρύλοι, μύθοι, ιστορικές μάχες έλαβαν μέρος στην περιοχή του Πηλίου, θρυλικά πλάσματα, πολεμιστές και μυθικοί ήρωες το περπάτησαν ή έζησαν σε αυτό.

  

Πορταριά: Απ’ όλα τα χωριά του Πηλίου, η Πορταριά υπήρξε το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο. Είναι χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, σε μια καταπράσινη πλαγιά με άφθονα τρεχούμενα νερά και απεριόριστη θέα. Της έχουν προσδώσει κατά καιρούς διάφορους χαρακτηρισμούς όπως «η αρχόντισσα του Πηλίου» και «η κυρία επί της υποδοχής», αφού είναι το πρώτο προς την κορυφή του Πηλίου χωριό κι, έτσι, αναλαμβάνει να «καλωσορίσει» τους ταξιδιώτες.

 

Μακρυνίτσα: Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου. Η πλούσια βλάστηση, η διατήρηση της ιδιαίτερης πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, η πανοραμική θέα στον Παγασητικό κόλπο και τα πολλά αξιοθέατά της δικαιολογούν τη μεγάλη επισκεψιμότητά της. Πολλοί την έχουν ονομάσει ως το «Μπαλκόνι» του Πηλίου. Μια βόλτα από την πλατεία του χωριού, το γνωστό «παζάρι», θα σας κάνει να καταλάβετε την αιτία του χαρακτηρισμού αυτού.

 

Ιερά Μονή της Παναγιάς Οδηγήτριας:

Απέχει 12 χλμ. απ’ το Βόλο και βρίσκεται πολύ κοντά στην Πορταριά, 500 μέτρα απ' αυτήν, σε υψόμ. 620 μ. με θέα το Βόλο και τον Παγασητικό. Το φιλόξενο μοναστήρι ακολουθεί το αγιορείτικο τυπικό και αποτελεί πνευματική όαση στο σημερινό κόσμο. Η αρχιτεκτονική του δοµή εκφράζει τη σύγχρονη αντίληψη του μοναστηριακού βίου. Πανηγυρίζει στις 15/8 και στις 20 Ιουνίου.

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Θα σας παρακαλούσαμε όμως, οπωσδήποτε ως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, να παίρνετε τηλ. στον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο Στ. (2310761420–6977342637) ή στην υπ. Δημοσίων Σχέσεων κα Σεφερίδου Κική (23105105056972818384), ώστε να υπάρχει το χρονικό διάστημα να τα οργανώσουμε όλα όπως πρέπει.

Σας περιμένουμε για μια ωραία απόδραση.

Τελευταία νέα