Ετήσιος χορός συλλόγου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ "Ο ΝΕΣΤΟΣ"
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, στην ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας.
Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου ευλόγησαν ο σεβαστός πατέρας Αναστάσης από τον Ι.Ν. Αγίου Κων/νου & Ελένης Παρανεστίου και ο σεβαστός πατέρας Γεώργιος από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελευθέριο-Κορδελιό.
Τιμήθηκε ο εκδότης Τάσος Κυριακίδης, του Εκδοτικού Οίκου Κυριακίδη, (ενός από τους διασημότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας) συμπατριώτης και μέλος του Συλλόγου μας, από το Περίβλεπτο Παρανεστίου, ο οποίος ζει και διαπρέπει στη Θεσ/νίκη, μια πολύπλευρη επιχειρηματική και πνευματική προσωπικότητα με ακοίμητη προσφορά στα κοινωνικά δρώμενα και την κοινωνία της πόλης.
Χόρεψε το εφηβικό χορευτικό του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου, ποντιακούς χορούς με χοροδιδασκάλισσα τη Δέσποινα Τσαλίδου κι ο Μορφωτικός Σύλλογος Κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», χορούς από τα νησιά, με χοροδιδάσκαλο το Γεώργιο Πολακτσίδη.
Παραβρέθηκε, τιμήθηκε και τραγούδησε με την πολύ ωραία φωνή της η 22χρονη Ιωάννα Τσολερίδου, η οποία πήρε το 1ο βραβείο στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό λύρας-στίχου-τραγουδιού που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013, στην Χρυσούπολη με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στην Παραδοσιακή Μουσική των Ελλήνων του Πόντου από όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος βράβευσε το Σεφερίδη Ζαχαρία-Ραφαήλ του Μιχαήλ και της Ευγενίας, για την εισαγωγή του, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και το Σεφερίδη Βασίλειο του Χρήστου και της Αθανασίας, για την εισαγωγή του, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Επίσης ο Δήμος Παρανεστίου με τον Αντιδήμαρχο Παρλόγλου Μιχάλη, τη δημοτική σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Αλίκη Σωτηριάδου και τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Κατικαρίδου, τίμησαν στο πρόσωπο του προέδρου Παπαδόπουλο Στέργιο όλους τους προέδρους που πέρασαν από το Σύλλογο και στο πρόσωπο της Λάμπρου Σοφίας (από την ίδρυση του Συλλόγου το 1999 στο Δ.Σ.), το Σύλλογο Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης για τις δράσεις του και την ανάπτυξη των στενών δεσμών με τον τόπο καταγωγής μας, τη διάδοση του πνεύματος συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και τη καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου.
Παραβρέθηκαν από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ο Παρανεστιώτης περιφερειακός σύμβουλος Βάνης Δημήτριος, από το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου Θεσ/νίκης, η αντιδήμαρχος παιδείας Αβρόρα Σαββίδου, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Ξανθούλα Τσαρτσάλη, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Σούλας Πέτρος, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Σωτηράκης Κων/νος, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Βασιλειάδης Ανέστης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ταλατάς Βασίλειος, Κοντσίδης Αντώνιος και Αϊβάζογλου Σοφία.
Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδροι κι εκπρόσωποι πολλών πολιτιστικών συλλόγων καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας (ΟΦΑ) με την ξεχωριστή κι ευχάριστη παρουσία κάποιων οικότροφων παιδιών του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας).
Ο Σύλλογός μας, δείχνοντας την ευαισθησία του και το κοινωνικό του πρόσωπο, προσέφερε το ποσό των 400 € στα οικότροφα παιδιά. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από αυτούς που συμμετείχαν στην ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου στις αρχές Δεκεμβρίου στο Βόλο και στο Πήλιο.

Τελευταία νέα