Μετεωρολογικός σταθμός στο Παρανέστι Δράμας

Μετεωρολογικός σταθμός στο Παρανέστι Δράμας

The weather in Paranesti Drama

Το Παρανέστι Δράμας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του Ελλαδικού χώρου. Συντονισμένα, μεθοδικά, με πλήρη επιστημοσύνη, λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες Μετεωρολογικός Σταθμός. Σε πανελλήνια εμβέλεια, με πρόσβαση σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, σε απευθείας σύνδεση με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού ανέδειξε περίτρανα ένα γεγονός που υπάρχει χρόνια στην Κοιλάδα του Παρανεστίου, ιδιαίτερα μετά την κατασκευή των δύο υδροηλεκτρικών εργοστασίων, του Θησαυρού και της Πλατανόβρυσης: Το μεγάλο ποσοστό υγρασίας που συσσωρεύεται από τα εκατομμύρια κυβικά νερού κατά του χειμερινούς μήνες έχουν σαν συνέπεια η Παρανέστια Γη να έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Η σωστή και τεκμηριωμένη από το σταθμό πληροφόρηση για τις θερμοκρασίες που επικρατούν θα δώσουν επιτέλους την δυνατότητα να διεκδικήσουμε αυτονόητες παροχές και οφέλη για τους κατοίκους του Δήμου Παρανεστίου όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους (Ορεινούς – Ακριτικούς) που είχαν τα ίδια προβλήματα με εμάς (π.χ. μείωση στην τιμή των καυσόξυλων κα).

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τον Δρ. Λαγουβάρδο Κων/νο, Μετεωρολόγο – Ερευνητή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη συνεχή αρωγή του, από την ίδρυση μέχρι την πλήρη λειτουργία του σταθμού. Σημαντική βοήθεια αναγνωρίζουμε και στον κ. Γιοβανόπουλο Κων/νο, Βουλευτή Ημαθίας των ΑΝ.ΕΛ., που αγαπά το χωριό μας και το αναδεικνύει όπως μπορεί. Το φιλόξενο Παρανέστι μας, πρωτοπορεί ξανά.

 

Μετεωρολογικός σταθμός Γυμνασίου Παρανεστίου

Υψόμετρο: 126μ.

Ιδιοκτησία: ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Φιλοξενία: Γυμνάσιο Παρανεστίου

Επίβλεψη: Παντελής Ιωαννίδης

 

Μπορείτε πλέον στον παρακάτω σύνδεσμο να βλέπετε ανά πάσα στιγμή και ώρα τον καιρό και τις θερμοκρασίες στο Παρανέστι.

http://penteli.meteo.gr/stations/paranesti/

comments powered by Disqus

Τελευταία νέα