Ημερήσια εκδρομή στην Παναγία Σουμελά, στην Αιανή Κοζάνης, στο Βελβεντό & στη Νεράιδα (Κυριακή 15 Ιουνίου)


panagia-soumelaΗμερήσια εκδρομή για τα μέλη και μη μέλη του συλλόγου στην Παναγία Σουμελά για προσκύνημα, στο αρχαιολογικό μουσείο Αιανής Κοζάνης, στο γραφικό Βελβεντό και στο χωριό Νεράιδα (Κυριακή 15 Ιουνίου). Τιμή εισιτηρίου για τα μέλη μόνο 5 € και τα μη μέλη 10 €. Τα παιδιά δωρεάν. (συμμετοχή, πληροφορίες, πρόγραμμα).

Πρόγραμμα Ημερήσιας εκδρομής:
Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από το άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατία), με πρώτη στάση την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, για προσκύνημα στην εικόνα της Παναγίας. Εκεί θα είμαστε περίπου στις 09. 00 π.μ. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Αιανή Κοζάνης. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Βόλτα στην πλατεία  και προσκύνημα στην βυζαντινή εκκλησία της Κοίμησις της Θεοτόκου. Κατόπιν αναχώρηση για  το Βελβεντό, μία κωμόπολη 4.000 κατοίκων.

Το ιστορικό κέντρο, τα στενά σοκάκια, τα παραδοσιακά και σύγχρονα σπίτια, οι στολισμένες από λουλούδια αυλές, οι μικρές πλατείες και όμορφες γωνιές του, συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, χαμένο μέσα σε έναν καταπράσινο μικρό κάμπο, γεμάτο μυρωδάτα φρούτα και πολλά νερά. Το μεσημέρι γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής. Μετά το φαγητό, ανάλογα με τους χρόνους που θα έχουμε στη διάθεσή μας, θα επισκεφτούμε την τοποθεσία" Καταρράκτες" που βρίσκεται στα Πιέρια και σε σε κοντινή απόσταση από το Βελβεντό. Αναχώρηση γύρω στις 16.00 μ.μ για να πιούμε καφέ στο  μοναδικό χωριό της Κοζάνης με την καταπληκτική πανοραμική θέα, το χωριό Νεράιδα. Αναχώρηση  περίπου στις 18.00 μ.μ. για τη Θεσ/νίκη κι άφιξη νωρίς το βράδυ.
Δηλώσεις συμμετοχής: Θα σας παρακαλούσαμε όμως, οπωσδήποτε ως την Κυριακή 8 Ιουνίου, όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, να παίρνετε τηλ. στον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο Στ. (2310761420–6977342637) ή στην υπ. Δημ. Σχέσεων κα Σεφερίδου Κική (2310510505–6972818384), ώστε να υπάρχει το χρονικό διάστημα να τα οργανώσουμε όλα όπως πρέπει. Σας περιμένουμε για μια ωραία απόδραση.
comments powered by Disqus

Τελευταία νέα