Κοπή πίτας 2016

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΙΣΕΣ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 7/2/2016


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΒΙΩΣΑΝ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ "Ο ΝΕΣΤΟΣ". ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ.
Παραβρέθηκαν και χόρεψαν ο Σύλλογος Διποτάμων Παρανεστίου Δράμας ποντιακούς χορούς με χοροδιδασκάλισσα τη Δέσποινα Τσαλίδου και η Ομάδα Μελέτης και Διάδοσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού «Ανατολής Ίχνη», χορούς από την Καππαδοκία με χοροδιδάσκαλο το Βασίλη Γιορανίδη.
Ο Σύλλογος αποφάσισε φέτος να τιμήσει εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν πριν 30-40-50 χρόνια στο Παρανέστι. Που αν και δεν ήταν ο τόπος καταγωγής τους, το αγάπησαν σαν πατρίδα τους κι αγάπησαν τα παιδιά, σα δικά τους. Οι εκπ/κοί που τιμήσαμε έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των μαθητών του Παρανεστίου. Δεν τους μεταλαμπάδευσαν μόνο γνώσεις, αλλά κυρίως αξίες. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες υπηρέτησαν εκείνη την εποχή, τους συγχαίρουμε για το διδακτικό τους έργο κι ως Παρανεστιώτες είμαστε υπερήφανοι που ανήκαν και θα ανήκουν στην οικογένεια του Παρανεστίου.
Μπόρεσαν και παραβρέθηκαν οι παρακάτω εκπ/κοί:
- Λαζαρίδης Διαμαντής, δάσκαλος στο Παρανέστι από 1957-1964
- Μουσίκα Αλεξάνδρα, δασκάλα στο Παρανέστι από 1957-1959
- Αναστασιάδης Κώστας, δάσκαλος στο Αϊδονόκαστρο 1960-64
- Μανωλιάδης Χρυσόστομος, δάσκαλος στην Κρήνη 1961-1970
- Σακάς Αθανάσιος, δάσκαλος στο Παρανέστι από 1961-1970, μια χρονιά στη Βουνοπλαγιά, μια στο Θόλο, μια στο Καπνόφυτο κι εφτά στο Παρανέστι.
- Καραγεώργη-Σακά Δουκένη, νηπιαγωγός Παρανέστι 1962-70
- Παπαρίζος Γιάννης, δάσκαλος στο Περίβλεπτο & Παρανέστι 1965-66 και στο Καπνόφυτο 1966-68
- Μουρατίδης Χρήστος, φιλόλογος στο Παρανέστι από 1966-70
- Κουφουνάκης Γεώργιος, δάσκαλος στο Παρανέστι από 1969-72
- Παρουσίνας Θέμης, δάσκαλος στο Παρανέστι από 1974/75 ως 2006/07 (33 χρόνια), από τα οποία, μια χρονιά στον Άνω Θόλο, μια στην Πρασινάδα-Μεσοχώρι, μια στο Τέμενος και τα υπόλοιπα χρόνια στο Παρανέστι.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω αρχές:
Η Δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου, από το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου ο Δήμαρχος Πέτρος Σούλας, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημητρίου Ερμείδου Δροσιά, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προστασίας Βασίλης Ταλατάς, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Καλού Μένια, η Δημοτική Σύμβουλος & Πρόεδρος Σχ. Επιτροπής Π.Ε. Αντωνία Καραπουλουτίδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λεωνίδας Ναθαναηλίδης και Αντώνης Κοντσίδης. Από πλευράς της εκπαίδευσης ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής & Επιστημονικής Καθοδήγησης ΄Π.Ε. Κ. Μακεδονίας Ακριτίδης Νικόλαος και ο Δ/ντής Π.Ε. Κιλκίς Παπαδόπουλος Αριστείδης.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των παρακάτω σωματείων & συλλόγων: Σωματείο Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, Πολιτιστικός Σύλλογος Δραμινών & Φίλων Θεσ/νίκης «ΥΔΡΑΜΑ», Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριτομενιωτών Θεσ/νίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινογιωτών Θεσ/νίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου "Κοσμάς ο Αιτωλός", Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελ-Κορδελιού "Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ", Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού, Ένωση Ποντίων Μενεμένης "Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ", Εύξεινος Λέσχη Θεσ/νίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσ/νίκης "ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ", Καλλιτεχνικός Χορευτικός Όμιλος Πύρριχος, Μορφωτικός Σύλλογος Ευόσμου "Δ. ΓΛΗΝΟΣ", Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας μαζί με παιδιά από το Ίδρυμα Αναπτυξιακής Αποκατάστασης Πεύκων, η θεατρική ομάδα "ΕΛΠΙΔΑ", η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Κορδελιού-Ευόσμου, ο Σύλλογος Γονέων & ο Σύλλογος Διδασκόντων 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελ-Κορδελιού και ο Σύλλογος Γονέων 3ου Γυμνασίου Ελ-Κορδελιού.

Ο Σύλλογος αποφάσισε φέτος να τιμήσει εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν πριν 30-40-50

Κοπή πίτας 2016

 

Τελευταία νέα