Ιερά Μονή Αγ. Κηρύκου και Ιουλίτης  ΣιδηρόκαστροΔωρεάν ημερήσια εκδρομή για τα μέλη & τους φίλους του συλλόγου στην Ιερά Μονή Αγ. Κηρύκου και Ιουλίτης στο Σιδηρόκαστρο, στα Οχυρά του Ρούπελ και στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης (Φράγμα Λιθότοπου). (Κυριακή 28 Νοεμβρίου)

 

Δωρεάν ημερήσια εκδρομή για τα μέλη & τους φίλους του συλλόγου

Μετά την επιτυχή τελευταία δωρεάν εκδρομή  το Μάιο στον αρχαιολογικό χώρο του ΔΙΟΝ, στο Λιτόχωρο (Μονή Αγίου Διονυσίου) & στον Πλαταμώνα, ο Σύλλογος μας διοργανώνει νέα δωρεάν ημερήσια εκδρομή, που έχει θρησκευτικό, ιστορικομορφωτικό & ψυχαγωγικό χαρακτήρα, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγ. Κηρύκου και Ιουλίτης στο Σιδηρόκαστρο, στα Οχυρά του Ρούπελ και στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης (Φράγμα Λιθότοπου) & στην ταβέρνα Ερωδιός (για φαγητό από ψηλά με θέα το φράγμα).
Μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.

Ιερά Μονή Αγ. Κηρύκου και Ιουλίτης (Σιδηρόκαστρο): Ιδρύθηκε από το Μακαριστό Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Ιωάννη το έτος 1968, όταν πρωτοήλθε στην Ιερή Μητρόπολη από τη Σάμο.
Η Μονή πανηγυρίζει στις 15 Ιουλίου, ημέρα εορτής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης.
Η Ηγουμένη θα μας περιμένει, μάλιστα μου είπε ότι ο αδελφός της ήταν στρατιωτικός και υπηρέτησε
ένα διάστημα στο Παρανέστι.

Οχυρά Ρούπελ: Το Ρούπελ είναι το πιο γνωστό οχυρό στη συνοριακή γραμμή της Ελλάδας και σε αυτό τελούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις εορτασμού της μάχης των οχυρών. Το Ρούπελ αντιστάθηκε δυο φορές στην εισβολή του βουλγαρικού και του γερμανικού στρατού, την πρώτη το 1916 και τη δεύτερη τον Απρίλιο του 1941 και εγκαταλείφθηκε από τη φρουρά του ύστερα από τη συνθηκολόγηση του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι επισκέψιμη μια στοά των οχυρών, ένα μικρό μουσείο, το περίπτερο των επισκεπτών, το παρατηρητήριο και το Ηρώο πεσόντων. Θα μας γίνει ξενάγηση στο χώρο. Έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους.

Λίμνη Κερκίνη: Η λίμνη Κερκίνη αποτελεί σπάνιο παράδειγμα όπου η παρέμβαση του ανθρώπου με τη δημιουργία ενός τεχνητού φράγματος επαναπροσδιόρισε τις ισορροπίες ενός οικοσυστήματος,
αποδίδοντας πολλαπλά οφέλη σε μια περιοχή. Ο υγροβιότοπος και η ευρύτερη περιοχή φέρνει σε άμεση επαφή τον άνθρωπο με την φύση. Έχουν καταγραφεί 58 είδη θηλαστικών, 12 είδη ερπετών, 31 είδη ψαριών και περισσότερα από 300 είδη πουλιών. Ξεχωριστή για την περιοχή και σπάνια πλέον για όλη την Ελλάδα είναι η παρουσία των βουβαλιών που βόσκουν στα υγρολίβαδα κοντά στις όχθες του ποταμού και αποτελούν το 80% του συνολικού πληθυσμού που συναντάται στην χώρα μας.
Εκεί θα μας περιμένει ο κ. Ρέκλος Ιωάννης, υπεύθυνος επικοινωνίας του Περιηγητικού Οικολογικού Κέντρου Κερκίνης – Μπέλες «ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ», για μια ενημέρωση και μια μικρή ξενάγηση.

Δηλώσεις συμμετοχής: Θα σας παρακαλούσαμε όμως, οπωσδήποτε και το τονίζουμε αυτό μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, να παίρνετε τηλέφωνο στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παπαδόπουλο Στέργιο (2310761420 – 6977342637) ή στην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Σεφερίδου Κική (2310510505–6972818384), ώστε να υπάρχει το χρονικό διάστημα να τα οργανώσουμε όλα όπως πρέπει. Σας περιμένουμε για μια ωραία απόδραση.

Τελευταία νέα