• dasos-01
 • manitaria 03
 • lepidas 02
 • sxoleio 04
 • stathmos
 • Το "Παρθένο Δάσος Φρακτού".
 • Μανιτάρια του δάσους Φρακτού.
 • Καταρράκτης Λεπίδα.
 • Σχολείο Καπνοφύτου.
 • Σιδηροδρομικός Σταθμός Παρανεστίου.

Φωτογραφίες μιας άλλης εποχής

top old-photos

Δεν ανασύρουν απλώς μνήμες, αλλα μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο

perissotera

Συνταγές περιοχής Παρανεστίου

Παραδοσιακές συνταγές οι οποίες εγγυόνται πατροπαράδοτη γεύση

Περισσότερα

Διαδρομές εξορμήσεις

Διαδρομές

Οι εξορμήσεις στο δάσος σας προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες

Περισσότερα

Εκδρομή Πολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης

Ο Σύλλογος μας για πρώτη φορά, διοργανώνει εκδρομή στα Παράλια της Μικράς Ασίας, σε μέρη με πανάρχαια ελληνική ιστορία. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 6/5 – 11/5/2013, 4 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε 4* ξενοδοχεία. Η τιμή εξαρτάται από τη συμμετοχή που θα υπάρχει στην εκδρομή.

Μακάρι να είμαστε πολλοί για να πέσει και η τιμή.

Για 30 άτομα θα είναι 250 € το άτομο (σε δίκλινα δωμάτια) με ημιδιατροφή

Για 40 άτομα θα είναι 225 € το άτομο (σε δίκλινα δωμάτια) με ημιδιατροφή

Για 50 άτομα θα είναι 210 € το άτομο (σε δίκλινα δωμάτια) με ημιδιατροφή

* Διαφορά μονόκλινου : περίπου 80 ως 100 € + στην τιμή

 

Μπορείτε να ενημερώσετε εννοείται φίλους και γνωστούς σας, αν ενδιαφέρονται κι αυτοί να έρθουν μαζί μας στην εκδρομή, είναι ευπρόσδεκτοι. Ο Σύλλογος μας έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους.

 

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κ. Καλταβερίδη Παναγιώτη, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στο σχεδιασμό της εκδρομής, μια κι επισκέφτηκε 2 φορές τα παρακάτω μέρη.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - 06/05/2013 - 11/05/2013:

6ΗΜΕΡΕΣ - 4 ΝΥΧΤΕΣ

 

1η MEΡΑ – 2η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΙΒΑΛΙ

Αναχώρηση στις 22:30 το ΒΡΑΔΥ (Δευτέρα 6 Μαΐου), διέλευση από τα σύνορα Κήπων και στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Είσοδος στην Τουρκία, τελωνιακός έλεγχος και συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλια μέσω Κεσσάνης και Καλλίπολης. Φθάνουμε στο Eceabat (αρχαία Μάδυτος) από όπου με ferry boat θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων. Περνάμε το Τσανάκαλε και συνεχίζουμε κατά μήκος του κόλπου του Αδραμυτίου, άφιξη στο ονομαστό για τη χρυσή εποχή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αϊβαλί (Κυδωνίες). Μια πρώτη γνωριμία στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

3η Μέρα: ΑΪΒΑΛΙ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΣΜΥΡΝΗ

Ξύπνημα, πρωινό, σήμερα θα περιηγηθούμε στα Μοσχονήσια (εδώ θα γνωρίσουμε και τους γνωστούς Τουρκοκρητικούς). Θα δούμε τα παλιά αρχοντικά και της κατεστραμμένες εκκλησίες από την Μικρασιατική καταστροφή. Στη συνέχεια μέσω Μενεμένης, άφιξη στην πανέμορφη και πολύπαθη Σμύρνη, μια μητρόπολη με τεράστιες λεωφόρους και επιβλητικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟ –ΚΙΡΚΙΝΤΖΕΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗ

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για την καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, τη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Τριγύρω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «Ματωμένα Χώματα» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

5η Μέρα: ΣΜΥΡΝΗ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Πέργαμο (Bergama), όπου θα επισκεφθούμε ένα αρχαίο θεραπευτήριο, αφιερωμένο στον θεό της ιατρικής τον Ασκληπιό εξ ου και Ασκληπιείο. Θα δούμε την κόκκινη εκκλησία εδώ όπου ήταν μία από τις Λυχνίες της Αποκαλύψεως. Στάση για φαγητό αναμνηστικά από αλάβαστρο και συνεχίζουμε για τον τόπο του μύθου αλλά και της ιστορικής Τροίας. Στην στρατηγική αυτή θέση που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο στον ρου της ιστορίας μετά τον Τρωικό πόλεμο. Συνεχίζουμε για το Τσανάκαλε (Δαρδανέλια), το Λεβάντε της Ευρώπης. Εκεί θα δούμε και το ομοίωμα του Δούρειου Ίππου που χρησιμοποιήθηκε στην αμερικάνικη ιστορική ταινία «ΤΡΟΙΑ». Τα Δαρδανέλλια, (Τουρκικά: Çanakkale) είναι πόλη-λιμάνι της Τουρκίας, στην Επαρχία Τσανάκκαλε, στη νότια (Ασιατική) ακτή των ΔαρδανελλίωνΕλλησπόντου). Είναι η 2η επαρχία (με πρώτη την Κων/πολη) της Τουρκίας που έχει εδάφη σε δύο διαφορετικές ηπείρους (Ευρώπη και Ασία). Υπάρχουν πλοιάρια, που διασχίζουν τα στενά προς τη βόρεια (Ευρωπαϊκή) ακτή. Εκεί θα έχουμε τη διανυκτέρευση μας και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

6η Μέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξύπνημα, πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση, άφιξη στα σύνορα, τελωνιακός έλεγχος, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Φ.Π.Α & Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου (IOLE TRAVEL)

Μία διανυκτέρευση στο ΑΙΒΑΛΙ (ξενοδοχείο temizel), δύο διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη (ξενοδοχείο anemon fuar) και μια διανυκτέρευση στο Τσανάκαλε (ξενοδοχείο akol). Σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια. Πρωινό και δείπνο στο μπουφέ των ξενοδοχείων. Εισιτήρια ferry boat ΕΤΣΕAΜΠΑΤ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΕΤΣΕAΜΠΑΤ. Επίσημο ξεναγό-συνοδό του γραφείου καθ’ όλην την εκδρομή.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα.

Κι ότι άλλο αναφέρεται μέσα στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν χωρίς όμως να παραλείψει τίποτε από αυτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

 

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά οπωσδήποτε ως την Κυριακή 31 Μαρτίου στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Στέργιο Παπαδόπουλο στα τηλέφωνα 2310761420 & 6977342637, για να προλάβουμε να κλείσουμε τα ξενοδοχεία.

 

Επίσης θα πρέπει να καταβάλουν το 30% περίπου της τιμής ως προκαταβολή, δηλαδή 60 €, στο λογαριασμό του Συλλόγου: ALPHA BANK 715 – 00 – 2310007550. Καταβάλλοντας τα χρήματα να δηλώνετε και το όνομά σας στην τράπεζα, για να ξέρουμε ποιος τα κατέθεσε. Αν δεν γίνει η εκδρομή εννοείται ότι θα σας επιστραφούν αμέσως.

 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

 

fournosΒραδινή συνεστίαση (μουσική, χορό, φαγητό & απεριόριστο ποτό) Παρασκευή 27 Απριλίου στη μουσική ταβέρνα ΦΟΥΡΝΟΣ, με πολύ ωραία έντεχνη και λαϊκή μουσική. Συμμετοχή μόνο 10 €.

Οι συναντήσεις και οι συνεστιάσεις, αυτό το αντάμωμα, μας φέρνει πιο κοντά και ανασύρει μνήμες. Γι’ αυτό λοιπόν έχουμε προγραμματίσει για μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 27 Απριλίου ένα βραδινό αντάμωμα στη γνωστή μουσική ταβερνούλα στον Εύοσμο το ΦΟΥΡΝΟ (Πλάτωνος 64 Εύοσμος, τηλ 2310768031, η Πλάτωνος είναι παράλληλος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανεβαίνοντας τη Σμύρνης 2ο στενό δεξιά) με ένα πολύ ωραίο μουσικό σχήμα και τις καταπληκτικές φωνές των γνωστών αδελφών Βασίλη και Ανδρέα Καρακότα & του Δημήτρη Παπαϊωάννου σε ένα κεφάτο έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα, με καλό φαγητό κι απεριόριστο ποτό.
Σας υποσχόμαστε ότι θα περάσετε ένα υπέροχο βράδυ. Η συμμετοχή σας θα είναι μόνο 10 €, τα υπόλοιπα χρήματα θα τα βάλει ο Σύλλογος.
Ώρα προσέλευσης: 21.30 με 22.00 μ.μ.
Παρακαλούμε μέχρι την Κυριακή 22 Απριλίου να μας απαντήσετε, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες, και για να γίνει η ανάλογη προετοιμασία από το μαγαζί.


xorosΤην Κυριακή 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα δεξιώσεων  «Έρως » στα Μετέωρα (παρουσία 300 ατόμων) ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας για την κοπή της πίτας. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα μπορέσουμε με τις δράσεις μας και το μεράκι μας να φέρουμε κι άλλους συντοπίτες μας κοντά μας.

Πρέπει εδώ να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που παραβρέθηκαν στον ετήσιο χορό μας (μέλη και μη μέλη, φίλους) για τη στήριξη τους, όλα αυτά τα χρόνια. Χαρήκαμε πολύ που παλιά μέλη του συλλόγου μας ήταν και πάλι μαζί μας. Η παρουσία τους μας ικανοποίησε ιδιαιτέρως. Τους θέλουμε πάντα κοντά μας

Παραλειπόμενα από την εκδήλωση - Βραβεύσεις: Με ιδιαίτερα χαρά βραβεύσαμε 2 ανθρώπους του συλλόγου μας για τη συμμετοχή και τις επιτυχίες τους σε αθλητικού περιεχομένου δρώμενα.

1.    Το Στυλιανό Αμπατζίδη, ετών 17 (γιος του Χριστόφορου Αμπατζίδη κι εγγονός του Στέλιου Αμπατζίδη από το Αηδονόκαστρο (Μουσελίμ), για τις μεγάλες επιτυχίες του (πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές, παγκόσμιες) τα τελευταία χρόνια στο άθλημα του TAEKWON-DO ITF, αθλητής του Α.Σ. ΤΚΝ Παραδοσιακού Μακεδών Θεσ/νίκης. Την τιμητική πλακέτα (σε μορφή παπύρου) παρέδωσε η Δήμαρχος Παρανεστίου κα Αλίκη Σωτηριάδου.

2.    Το , ετών 71 από το Πολυνέρι (Λίσαν), για τη συμμετοχή του ως του γηραιότερου αθλητή, που πήρε μέρος τον Οκτώβριο του 2009 στο Παρανέστι, στον αγώνα βουνού 33 χιλιομέτρων με την ονομασία Παρανέστιο Μονοπάτι. Τερμάτισε σε χρόνο 4 ώρες και 44 λεπτά. Την τιμητική πλακέτα (σε μορφή παπύρου) παρέδωσε ο Δήμαρχος Ευόσμου Θεσ/νίκης κ. Χατζηβρέττας Δημήτριος.

Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» και το παιδικό-εφηβικό χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» που μας τίμησαν με την παρουσία τους και χόρεψαν για μας.

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης «Ο Νέστος» για την κοπή της βασιλόπιτάς του θα γίνει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στην ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ στο 10o χλμ. Θεσ/νίκης–Λαγκαδά (ΔΕΡΒΕΝΙ), στην αίθουσα ΒΟ στις 13.00 μ.μ.

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης «Ο Νέστος» για την κοπή της βασιλόπιτάς του θα γίνει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στην ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ στο 10o χλμ. Θεσ/νίκης–Λαγκαδά (ΔΕΡΒΕΝΙ), στην αίθουσα ΒΟ  στις 13.00 μ.μ. Θα υπάρχει και δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από και προς την αίθουσα, για όσους το επιθυμούν.
Θα χορέψει το χορευτικό του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου (πρόεδρος η κα Παπαευθυμίου Μανουσάκα (Σούλα) και χοροδιδάσκαλος η κα Δέσποινα Τσαλίδου (από τα Διπόταμα) καθώς και το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (πρόεδρος η κα Αϊνδελή Γεωργία) και χοροδιδάσκαλος ο κ. Γεώργιος Πολακτσίδης.
Θα τιμηθούν τα παιδιά ή τα εγγόνια των μελών του συλλόγου που πέρασαν στις εξετάσεις του καλοκαιριού για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 σε κάποιο (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) της χώρας.
Τιμή πρόσκλησης παραμένει εδώ και χρόνια μόνο 15 Ευρώ.
Για τα παιδιά ως 15 χρονών η πρόσκληση είναι μόνο 10 Ευρώ
Η πρόσκληση περιλαμβάνει για όλους (ενήλικες & παιδιά: πλήρες μενού και ποτό απεριόριστο).  Βοηθήστε σε αυτή τη δύσκολη για όλους τους Έλληνες οικονομική περίοδο, να κρατήσουμε αυτό το σύλλογο ζωντανό, βοηθήστε τους νέους ανθρώπους που υπάρχουν στο συμβούλιο μας εδώ και χρόνια, έχουν αφιερώσει χρόνο από την προσωπική τους ζωή.
Για όσους το επιθυμούν θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από & προς το μαγαζί:
•    Αναχώρηση (αφετηρία) από άγαλμα Βενιζέλου στην Εγνατία 12.15 μ.μ.
•    Αναχώρηση από Ποδηλατούπολη (1η στάση) στο Βαρδάρη (Λαγκαδά) 12.30 μ.μ.
•    Αναχώρηση από Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου (2η στάση) στη Σταυρούπολη 12.40 μ.μ.
•    Επιστροφή από ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ για τη πόλη στις 16.30 με 16.45 μ.μ.
•    Πάρτε μας μόνο τηλέφωνο ως την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, όσοι είναι να έρθετε με το λεωφορείο για να σας κρατήσουμε θέσεις και για να ξέρουμε πόσα λεωφορεία θα κλείσουμε

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΠΑΡΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

 
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ "Ο ΝΕΣΤΟΣ"
δείχνοντας την ευαισθησία του και το κοινωνικό του πρόσωπο, τις άγιες αυτές μέρες, προσέφερε το ποσό των 400 € στα οικότροφα παιδιά του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος), μέσω της Εθελοντικής Ομάδας Φίλων Αναστασίας (ενός συνδέσμου με εθελοντική προσφορά σε παιδιά με ειδικές δυνατότητες).
Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από αυτούς που συμμετείχαν στην ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου στις αρχές Δεκεμβρίου στο Βόλο και στο Πήλιο.

Λίγα λόγια για την Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας
Η Αναστασία, ένα κορίτσι γεμάτο αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους ήθελε να γίνει ειδική παιδαγωγός για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι ξεκίνησε μόλις στα 18 της να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στα παιδιά του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος). Το όνειρο - στόχος ξεκινούσε. Όμως τον Αύγουστο του 2000 μας άφησε στα 19 της χρόνια από την επάρατη νόσο.
Η ιστορία της Αναστασίας και η συγκινητική χειρονομία των γονιών της, να προσφέρουν ότι μπορούν στην μνήμη της Αναστασίας ακριβώς μετά το θάνατο της, έγινε αφορμή να έρθουμε σε επαφή οι πρώτοι εθελοντές. Στόχος μας να συνεχίσουμε το όνειρο, προσφέροντας αγάπη και φροντίδα, σε ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι γεννήθηκε ο Σύνδεσμος με την ονομασία « ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ » (Ο.Φ.Α.).

 

 • Virgin_voest

  Αγώνας Βουνού
 • 02
  Φορέας Διαχείρισης Ο.Ρ
 • 03
  Κ.Π.Ε.
 • 04
  Πελίτι
 • 05
  Forestis
 • Nessos
  Hotel Nessos
 • Philoxenia
  Hotel Philoxenia
 • Νέμεσις Κομνηνά Σταυρούπολης
  Hotel Nemesis Σταυρούπολη
 • παρανέστι
  paranesti.gr
 • fc.paranestiou
  ΓΑΣ Ηρακλής Παρανεστίου, έτος ίδρυσης 1952