5Ο Σύλλογος Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης "Ο ΝΕΣΤΟΣ" διοργανώνει 3ημερη εκδρομή Λευκάδα-Πάργα, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στη Λευκάδα στις 22-23-24 Ιουλίου (Παρασκευή ως Κυριακή), στο Hotel Lefkas.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στο Ξενοδοχείο Λευκάς 97 ευρώ (η τιμή αυτή ισχύει για 40 άτομα). Με 30 άτομα η τιμή θα είναι 105 ευρώ. Ο Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης για την εκδρομή στην Ιθάκη-Κεφαλονιά τη 2η ημέρα. Προσφορά του Συλλόγου.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Θα σας παρακαλούσαμε όμως, οπωσδήποτε ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου και νωρίτερα αν γίνεται τόσο καλύτερα (πάρτε τηλέφωνο, προλάβετε), όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, να παίρνετε τηλ. στον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο Στέργιο (6977 342 637) ώστε να υπάρχει το χρονικό διάστημα να τα οργανώσουμε όλα όπως πρέπει. Το ξενοδοχείο ζητά άμεσα μια απάντηση, γιατί είναι τουριστική περίοδος και δεν κρατούν τα δωμάτια για τόσες μέρες, για αυτό πρέπει να μας απαντήσετε άμεσα. Επίσης θα πρέπει να καταβάλετε οπωσδήποτε το 30% περίπου της τιμής ως προκαταβολή. Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής στην εκδρομή, προηγούνται τα μέλη του Συλλόγου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΗΜΕΡΑ 1η : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ 489 χλμ
Αναχώρηση στις 07.00 για Λευκάδα δια μέσου Γρεβενών (στάση για καφέ), Μετσόβου, Ιωαννίνων, Χάνι Τερόβου (στάση για προαιρετικό γεύμα), Πρέβεζα. Άφιξη στην Λευκάδα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς. Θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο φωνογράφων το οποίο είναι ατομική συλλογή και περιλαμβάνει ενθυμήματα ρομαντικής Λευκάδος. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2η : ΛΕΥΚΑΔΑ - ΝΥΔΡΙ - 40χλμ.
Πρόγευμα και προσκύνημα στην πολιούχο του νησιού στην Μονή Φανερωμένης. Άφιξη στο Νυδρί κι αναχώρηση προαιρετικής εκδρομής για Ιθάκη-Κεφαλονιά, στην διαδρομή θα θαυμάσουμε τα πανέμορφα Πριγκιποννήσια, τη Μαδούρη όπου είναι το νεοκλασικό αρχοντικό του Βαλαωρίτη και το Σκορπιό του Ωνάση. Πρώτη στάση στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και στην συνέχεια αναχώρηση για την Ιθάκη. Άφιξη στο Βαθύ πρωτεύουσα του νησιού. Η θέα που παρουσιάζεται στον επισκέπτη είναι εντυπωσιακή. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση των εκδρομέων για αγορά στην γραφική πολιτεία. Αναχώρηση για την βόρεια πλευρά του νησιού το Κιόνι (εν πλώ), παραλιακό, παραδοσιακό χωριό που κρίθηκε διατηρητέο. Επιστροφή στη Λευκάδα το απόγευμα. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η : ΛΕΥΚΑΔΑ- ΠΑΡΓΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 500 χλμ.
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πάργα, χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς στην πανέμορφη πόλη για περιήγηση και γεύμα εξ ιδίων. Αναχώρηση για Μέτσοβο (στάση για γεύμα προαιρετικά). Επόμενη στάση για καφέ στα Γρεβενά. Άφιξη στη Θεσ/νίκη το βραδάκι.

4

 

 

Ο Σύλλογος Παρανεστιωτών Θεσ/νίκης αψήφησε τελικά τον καιρό και πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή του στο Παρανέστι, ανήμερα του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (21 Μαΐου 2016). 

 Τα μέλη κι οι φίλοι του Συλλόγου παραβρέθηκαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, ο οποίος προέβει στην χειροθεσία του εφημέριου του Ι.Ν. πατέρα Αναστάσιου Κωνσταντινίδη ως Οικονόμου. 

Ιδιαίτερη στιγμή για τους ιερωμένους που αγαπούν και με ζήλο διακονούν κ εξυπηρετούν τις ανάγκες της εκκλησίας τους! Στην πανηγυρική θεία λειτουργία παραβρέθηκαν οι δημοτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου & του νομού. 

 Μετά το πέρας της έγινε διανομή σ’ όλους τους πιστούς του παραδοσιακού φαγητού (Κεσκέκι), η προετοιμασία του οποίου γινόταν όλη τη νύχτα. 

Ο Σύλλογος δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, δεν κράτησε ούτε ένα ευρώ, από τα χρήματα της συμμετοχής στην εκδρομή κι όλα τα χρήματα "πήγαν" για τη σίτιση των 14 απόρων ατόμων που σιτίζονται καθημερινά από τον Ιερό Ναό. 

Οι Παρανεστιώτες της Θεσ/νίκης κλείνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου … την ίδια μέρα … υγεία να έχουμε...

 {loadposition paranesti2016}

 

pelitiΑν θέλετε να προμηθευτείτε σπόρους από ντόπιες ποικιλίες από το Πελίτι σας προτείνουμε μερικούς τρόπους:

Να μας στείλετε ένα γράμμα  από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Στο γράμμα θα βάλετε έναν άδειο φάκελο με προπληρωμένο τέλος ή γραμματόσημο του ενός ευρώ. Εμείς θα σας βάλουμε μέσα ότι σπόρους έχουμε τη στιγμή που απαντάμε στο γράμμα σας. Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι Πελίτι, Μεσοχώρι Παρανεστίου τ. κ. 66035 Παρανέστι.
Σπόρους μπορείτε να βρείτε μέσα από το βασικό μας έντυπο «κατά τόπους αγροκτήματα…», όπου δημοσιεύουμε τα ονόματα των καλλιεργητών που συνεργάζονται μαζί μας. Το 11ο τεύχος κυκλοφορεί από το Σεπτέμβριο του 2011 και είναι αφιερωμένο στa σιτηρά.
Μπορείτε να έρθετε στη 12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών Σάββατο 21 Απριλίου 2012 στο Μεσοχώρι Παρανεστίου στο Ν. Δράμας.
Μπορείτε να έρθετε σε μία από τις ανοιχτές εκδηλώσεις της 7ης Απριλίου, το 2012 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις  στο νομό Έβρου, στο νομό Ροδόπης,  στο νομό Χαλκιδικής την Κέρκυρα, την Αίγινα, στο νομό Ηρακλείου,  κ.α.

Οι σπόροι δίνονται δωρεάν από το Πελίτι, χωρίς καμία υποχρέωση από εσάς.
 
Όροι αποστολής σπόρων από τους καλλιεργητές που συμμετέχουν στο
Πανελλαδικό Δίκτυο Διάσοσης και Διάσωσης των Ντόπιων Ποικιλιών
και των Αυτόχθονων Αγροτικών Ζώων του Πελίτι

 

Προγραμματίζουμε το διήμερο (Σαββατοκύριακο) 18-19 Απριλίου 2015, μετά το Πάσχα, διήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ, με μια διανυκτέρευση. Όπως είχαμε ανακοινώσει σε προηγούμενη επιστολή μας και στον ετήσιο χορό μας και για να είμαστε συνεπείς σε αυτά που γράφουμε και λέμε, θα υπάρχει έκπτωση 10% για όλα τα μέλη του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου. Η εκδρομή θα συνοδευτεί με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας με ξεναγό (τη 2η μέρα-Κυριακή) καθώς κι επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους Αριδαίας (την 1η μέρα-Σάββατο, πριν πάμε στο Λουτράκι), που λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό. Επίσης θα υπάρχει χρόνος το απόγευμα του Σαββάτου να επισκεφτούμε τα λουτρά. Ακόμα μπορεί κι ανάλογα με τους χρόνους που θα έχουμε να επισκεφτούμε τοπικό οινοποιείο. Θα μείνουμε στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας. Η τιμή εξαρτάται από τη συμμετοχή που θα υπάρχει στην εκδρομή.
Για 50 άτομα θα είναι 40 € το άτομο (σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο) με πρωινό
Για 40 άτομα θα είναι 43 € το άτομο (σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο) με πρωινό
Για 35 άτομα θα είναι 45 € το άτομο (σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο) με πρωινό
 
ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ
Η Χρήση των ιαματικών νερών είναι προαιρετική, με χρέωση. Οι ιαματικές πηγές αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μ. σε σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιοθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Στο χώρο των Λουτρών υπάρχουν:
Α. Ο φυσικός καταρράκτης 20μ. και η πισίνα οι οποίοι λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο καθ' όλη την διάρκεια του έτους, όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής. Πληρώνετε 2€ στον καταρράκτη ή 3 € στην πισίνα και κάνετε μπάνιο όση ώρα θέλετε.

Β. Το Αλεξάνδρειο Υδροθεραπευτήριο, το οποίο περιλαμβάνει 8 πισίνες χωρητικότητας 6 ατόμων, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, τις οποίες μπορείτε να κλείσετε prive για 30 λεπτά μόνο (10 λεπτά προετοιμασία και 20 λεπτά στο νερό). Σάββατο & Κυριακή-Τιμή: 1 έως 2 άτομα 13 ευρώ και κάθε επιπλέον άτομο +3 ευρώ ως 6 άτομα το ανώτερο.

Γ. Το Παλιό Υδροθεραπευτήριο, το οποίο περιλαμβάνει 2 χαμάμ (κλειστές φυσικές πισίνες-πηγές) χωρητικότητας 6 ατόμων, τα οποία μπορείτε να κλείσετε prive για 30 λεπτά. (10 λεπτά προετοιμασία και 20 λεπτά στο νερό). Σάββατο & Κυριακή-Τιμή: 1 έως 2 άτομα 13 ευρώ και κάθε επιπλέον άτομο +3 ευρώ ως 6 άτομα το ανώτερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ!!
Όσοι θέλετε να κάνετε λουτρά και συγκεκριμένα κάτι από τα 3 παραπάνω, να το δηλώσετε μαζί με τη συμμετοχή σας στην εκδρομή, για να ξέρουμε τα άτομα που θα συμμετέχουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ:
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη 2ημερη αυτή εκδρομή, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά οπωσδήποτε ως την Κυριακή 29 Μαρτίου στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Στέργιο Παπαδόπουλο στα τηλέφωνα 2310761420 & 6977342637, για να κλείσουμε τον τελικό αριθμό των δωματίων στο ξενοδοχείο. Επίσης θα πρέπει να καταβάλουν οπωσδήποτε το 30% περίπου της τιμής ως προκαταβολή.

1 2 3 4

Πρόεδρος Παπαδόπουλος Στέργιος
Αντιπρόεδρος Λάμπρου Σοφία
Υπ. δημοσίων σχέσεων Σεφερίδου Κυριακή
Γραμματέας Κατσέ Δέσποινα
Ταμίας Σεϊταρίδης Μιχάλης
Απλό μέλος Καλταβερίδης Παναγιώτης
Απλό μέλος Τασλακίδου Κυριακή